Tuesday, October 5, 2010

sayu meninggalkan status single..

hari ini.. last hidup aku di bumi bakers cottage sebagai anak dara..
hari ini... last hidup aku di rumah ini di setia alam sebagai single..

di tempat keje..
masing2 menanyakan aku...
kenapa eyh.. abg irwan asek lari dari aku..
aku ke sini.... dia lari..
aku ke sana di lari..
naper....

mungkin kan terasa hati aku bakal jadi isteri orang..??.. huhu..
tapi.. seperti biasa.. matanya galak memerhatikan aku dari jauh...

gastrik di tempat kejer membuatkan aku sengsara sikit..
ditambah dan didarab sekali gus dengan staff aku mc. n aku terpaksa menggantikan duty nya...

namun.. kenakaln suara gurauan kak hawa, kak azie, kak ju mengusik aku bab kawen2.. gastrik ku hilang pulak...

di confec.. gurauan n ajaran dari cikgu2 cina yang tak bertauliah pasal mata pelajaran sex..
akun dan a fong mengajar skill n cara2 melakukan sex untuk mendpatkan baby gurl or baby boy....
wahh!!.. keterlaluan dorang..
muka aku.. merah padam...
MALU!!!!!..

anep pulak// pagi2 sudah utarakn pada ku...
sakit ida..
aisshh...
tolongg!!!!.. xnak dengar...!!!!

akhirnya..aku melangkah keluar dari pintu bakers dengan di temani suara abg irwan
"da, nak balik dah?"..
jawabku.. :aahh";;
sambungku... "nanti aku datang... sebagai isteri orang la"
dier senyum.. tapi senyum yang tak ikhlas..
jawabnya."nanti.. aku dah tak boleh kacau ko lagi la.."..
sedih ayatnya..
aku hanya senyum .. tapi aku tak pasti senyum aku itu senyum gembira, sedih atau apa..
tapi...
aku rasa,..
senyum aku.. senyum sayu...
longlai aku melangkah pulang..... :(

3 comments:

Che Kay said...

Selamat Melangkah ke Alam Baru Cik Ida.....

eida said...

tq kaykay!!!!

Mr AzRai MaRCeeL said...

adik ku menjadi dewasa....